+ 31 30 6031656 info@ruhestof.nl

Normen Brandveiligheid Brandvertragend Materiaal

Brandwerende Stoffen: Natuurvezels

De brandwerendheidseis van het bouwbesluit houdt in grote lijnen in, dat bij brand het vuur zich niet mag verplaatsen door middel van de stoffen die zijn aangebracht. Al onze brandwerende stoffen die van natuurvezels gemaakt zijn, waaronder katoenflanel en linnen, voldoen aan de criteria volgens het bouwbesluit.

Onze dekoratiedoeken en textielstoffen zijn behandeld met brandvertragend impregneermiddel Flamatic PH 4085, en voldoen daarmee aan de volgende normen voor brandveiligheid van brandvertragend materiaal:

  • Europese norm: EN 13501-1. klasse B-s1.d0
  • Duitse norm : DIN 4102/ B1

Vlamwerende Polyester Stoffen

Voor polyester stoffen zoals satijn en taft geldt dat de stof door TüvRheinland Nederland BV getest is. Het TüvRheinland Nederland BV testrapport, waarin de conclusie staat dat het vuur dooft nadat de brandhaard (stof) wordt weggehaald, wordt er altijd bijgeleverd.TUV Rheinland Certificatie

Polyester decoratiestoffen worden vaak in openbare ruimten gebruikt als wand decoratie. Als dit als plafond decoratie gebruikt gaat worden moet dit in overleg met de brandweer. Om dit veilig te doen, moet dit een bepaalde minimale hoogte hebben en veilig bevestigd worden.

Bij het meegeleverde TüvRheinland Nederland BV testrapport staat dat de decoratiestof in overleg met de brandweer moet worden gebruikt. Ook staat erin dat de vlamwerende polyester doeken voor eenmalig gebruik bestemd zijn; door teveel aanraken verdwijnt de vloeistof, die gebruikt is voor het brandwerend impregneren van het materiaal, namelijk langzaam.

Voile en Gordijnstoffen

Stoffen Groothandel Ruhe levert voile en gordijnstoffen die gemaakt zijn met een CE draad, voor het fabriceren van brandvertragende gordijnen voor hotels en andere grote instellingen. Dit houdt in dat de (polyster)draad permanent brandwerend is gemaakt door de fabriek.

Dit neemt niet weg dat de decoratiestof nog steeds kan druppelen.

Let op:
We schrijven “onze stoffen worden vaak gebruikt als gordijn” maar willen nogmaals benadrukken dat wij GEEN gordijnengroothandel zijn!

Advies Brandbeveiliging

Voor advies over ons assortiment brandwerende decoratie doeken kunt u contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen helpen met het maken van de juiste keus.

Bel nu