The Frozen North

Menu:

 

 

 

 

1625 ISO Certificaat

 

 

Vele kleuren stoffen, waaronder brandwerende

 

Ons Adres

Textielgroothandel RUHE STOFFEN

Bezoekadres:

Zeelandhaven 3d
3433 PL Nieuwegein

Tel 1: 0031(0)30-6031656
Tel 2: 0031(0)30-6306207
Fax  : 0031(0)30-6030310

BTW nummer :NL 800162997 B01

KvK : 30145389

 

Normen Brandveiligheid Brandvertragend Materiaal

Brandwerende Stoffen: Natuurvezels

De brandwerendheidseis van het bouwbesluit houdt in grote lijnen in, dat bij brand het vuur zich niet mag verplaatsen door middel van de stoffen die zijn aangebracht. Al onze brandwerende stoffen die van natuurvezels gemaakt zijn, waaronder katoen, flanel en linnen, voldoen aan de criteria volgens het bouwbesluit.

Onze dekoratiedoeken en textielstoffen zijn behandeld met het brandvertragend impregneermiddel Flamatic PH 4085, en voldoen daarmee aan de volgende normen voor de brandveiligheid van brandvertragend materiaal:

Vlamwerende Polyester Stoffen

TüvRheinland Nederland BVVoor polyester stoffen zoals satijn en taft geldt dat de stof door TüvRheinland Nederland BV getest is. Het TüvRheinland Nederland BV testrapport, waarin de conclusie staat dat het vuur dooft nadat de brandhaard (stof) wordt weggehaald, wordt er altijd bijgeleverd.

Polyester decoratiestoffen wordt vaak als doeken in veelbezochte ruimtes gebruikt. Om brandveiligheids redenen mogen deze niet boven de hoofden van mensen komen te hangen, omdat de stof bij extreme hitte kan gaan smelten en druppelen, ondanks de brandwerendheid.

Bij het meegeleverde TüvRheinland Nederland BV testrapport staat dat de decoratiestof in overleg met de brandweer moet worden gebruikt. Ook staat erin dat de vlamwerende polyester doeken voor eenmalig gebruik bestemd zijn; door teveel aanraken verdwijnt de vloeistof, die gebruikt is voor het brandwerend impregneren van het materiaal, namelijk langzaam.

Voile en Gordijnstoffen

Stoffen Groothandel Ruhe levert voile en gordijnstoffen die gemaakt zijn met een CE draad, voor het fabriceren van brandvertragende gordijnen voor hotels en andere grote instellingen. Dit houdt in dat de (polyster)draad permanent brandwerend is gemaakt door de fabriek.

Dit neemt niet weg dat de decoratiestof nog steeds kan druppelen.

Let op:
We schrijven “onze stoffen worden vaak gebruikt als gordijn” maar willen nogmaals benadrukken dat wij GEEN gordijnengroothandel zijn!

Advies Brandbeveiliging

Voor advies over ons assortiment brandwerende decoratie doeken kunt u contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.